Параграф22 Daily

§22 Новини

Двамина са задържани в София за трафик на жени с цел сексуална експлоатация

Две лица са задържани в София за трафик на жени с цел сексуална експлоатация, съобщиха от пресцентъра на ДАНС. На 3 и 4 ноември 2014 г. в столицата и в страната е проведена специализирана операция на Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС), съвместно с ГДКП-МВР и под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура, за пресичане на престъпления, свързани с трафик на жени с цел сексуална експлоатация.  В София са задържани двама български граждани, осъществяващи трафик на хора с цел сексуална експлоатация на територията на България, ЕС и други страни.

Във връзка с воденото разследване от адреси на територията на столицата са иззети вещи и предмети, съотносими към предмета на престъплението. Установени са над 14 момичета, които участниците в престъпната група са набирали и предлагали, както и са опосредствали връзката им с клиента, за предоставяне на сексуални услуги срещу заплащане с цел получаване на облага.

На задържаните лица са повдигнати обвинения по чл. 321, ал. 6 и чл. 159а от НК. Наложени са им постоянни мерки за неотклонение „Задържане под стража” и „Домашен арест”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във