Параграф22 Daily

§22 Новини

Две досъдебни производства са образувани за трудови инциденти в Ловешко

Окръжната прокуратура в Ловеч е образувала две досъдебни производства заради трудови инциденти, станали в петък, при които в Тетевен 65-годишен мъж е починал, а в Луковит 50-годишен е с 85% изгаряния по тялото и е откаран в Пирогов, съобщава БНР.

От прокуратурата в Ловеч съобщиха, че инцидентът в Тетевен е станал при извършване на ремонтни дейности на сградата на общината. 65-годишният мъж е намерен починал, без видими следи от насилие или травми. По предварителни данни обаче, след направената аутопсия, съдебният лекар е установил, че смъртта е настъпила вследствие на поражения от електрически ток. В прокуратурата все още не са получили окончателната експертиза за инцидента. Предстои нов оглед от технически лица за установяване на причините за смъртта на работника.

Прокуратурата извършва проверка и в предприятието за рафиниране на моторни масла „Полихим СС“ в Луковит, където при злополука е пострадал 50-годишен работник от Плевен. Цехът, в който е станал инцидентът, е запечатан, заради започналото разследване. Инспекцията по труда в Ловеч също започна проверка в предприятието.

Facebook logo
Бъдете с нас и във