Параграф22 Daily

§22 Новини

Две ефективни и една условна присъда за дилъри на дрога, обвинени от спецпрокуратурата

Две ефективни и една условна присъда постанови Специализираният наказателен съд на трима обвинени от Специализираната прокуратура за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици в Софийска област и страната.

В три отделни заседания съдът одобри постигнатите в хода на разследването споразумения на обвиняемите с прокуратурата, след като всеки от тях се призна за виновен, прие размера на наказанието си и се отказа от по-нататъшно разглеждане на делото по общия ред. С това присъдите влязоха в сила.

Една година и 5 месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим и 10 000 лв. глоба е наказанието на обвинения за участие в престъпната група Асен М. Той е преведен в Софийския затвор, където ще трябва да изтърпи още 7 месеца лишаване от свобода по предходна условна присъда на Софийския районен съд от 2018 г. (в чийто 3-годишен изпитателен срок е извършил друго престъпление).

За изтърпяване на наказание от 1 година и осем месеца в затвора е преведен Светослав В., на когото съдът наложи и глоба от 10 000 лева.

Две години лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок и пробационна мярка – задължителни срещи с пробационен служител за срок от 1 година, е присъдата на Кристиян И.

Участниците в наркогрупата, общо четирима, бяха задържани на 7 декември 2019 г. В жилища, обитавани от тях, бяха намерени и иззети различни количества наркотици – амфетамини и марихуана, предназначени за разпространение на черния пазар.

Досъдебното производство срещу четвъртия обвиняем за участие в групата продължава. Предстои предявяване на материалите по делото и внасяне на обвинителен акт в съда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във