Параграф22 Daily

§22 Новини

Две години затвор и глоба от 4000 лв. за френски гражданин, разпространявал и държал порнография

По внесен в съда обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е признат за виновен подсъдимият Никола В., френски гражданин,  за извършени от него престъпления по чл. 159, ал. 4, т. 1, вр. ал. 2 от НК и по чл. 159, ал. 6 от НК.

На неустановена дата за периода от 22.04.2019 г. до 10.09.2019 г., в гр. София, бул. „Александър Стамболийски“, чрез инсталирана компютърна програма на настолен компютър, без сериен номер, подсъдимият Никола В. разпространявал до неустановен брой лица порнографски материали, за създаването на които са използвани лица, които изглеждат като ненавършили 18-годишна възраст - общо 143 фото (графични) и видео файла с различни наименования, формат, размер и описание.

За времето от неустановена дата до 10.09.2019 г. Никола В. държал върху твърд диск на настолен компютър, без сериен номер, порнографски материали, за създаването на които са използвани лица, които изглеждат като ненавършили 18-годишна възраст - общо 143 фото (графични) и видео файла с различни наименования, формат, размер и описание.

Софийският районен съд е признал за виновен подсъдимия Никола В. по повдигнатите му от Софийска районна прокуратура обвинения, като му е наложил наказание „лишаване от свобода“ за срок от две години при първоначален „общ“ режим, както и „глоба“ в размер на четири хиляди лева.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Софийски градски съд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във