Параграф22 Daily

§22 Новини

Две години затвор и глоба за подсъдим, държал високорискови наркотици

Съдът е признал за виновен подсъдимия Георги Д., обвинен от Софийска районна прокуратура, за държане на високорискови наркотични вещества.

На 08 април 2018 г., около 16.25 ч., в София, ул. „Циклама”, без надлежно разрешително по Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите /ЗКНВП/, Георги Д. държал високорискови наркотични вещества, а именно: кокаин с нето тегло 1,76 грама, с процентно съдържание на активния наркотично действащ компонент  – кокаин 81 %, и метамфетамин с нетно тегло  0,10 грама, с процентно съдържание на активния наркотично действащ компонент – метамфетамин 79,2 %, с обща стойност  на наркотичните вещества 495,30 лева. Като метамфетаминът и кокаинът са високорискови наркотични вещества, включени в Списък I „Растения и вещества с висока степен на риск за общественото здраве поради вредния ефект от злоупотребата с тях, забранени за приложение в хуманната и ветеринарната медицина” – Приложение № 1 към чл. 3, т. 1 от Наредба за реда за класифициране на растенията и веществата като наркотични.

Престъплението е квалифицирано по чл. 354а, ал. 3, т. 1  от  НК.

С присъда на Софийски районен съд на подсъдимия Георги Д. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от две години, както и „Глоба“ в размер на 2000 лева.

Присъдата на Софийски районен съд подлежи на протест и обжалване пред Софийски градски съд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във