Параграф22 Daily

§22 Новини

Две години затвор за измамник, "ужилил" собственик на автосервиз с 10 000 лева.

По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е осъден на затвор 53-годишен мъж за измама с две деяния, чрез които с цел да набави за себе си имотна облага е  възбудил заблуждение у собственик на автосервиз, че ще му съдейства да закупи имоти, като с това му причинил имотна вреда в размер на 9500 лева.

Обвиняемият Х.Х. често посещавал автосервиз на ул. „Резбарска“ в гр. София. На 14.04.2015 година предложил на Ч.П.- собственик на сервиза, да му съдейства да купи два апартамента на бул. „Тодор Каблешков“, всеки на стойност 20 000 лева, конфискувани от банка. За „услугата“ поискал 4000 лева, които били предназначени за негов познат от банката, който уреждал сделката. Ч.П. се съгласил и дал парите на Х.Х. След време се чул с обвиняемия, който даже го завел до сградата на бул. „Тодор Каблешков“, но му обяснил, че сега не било удобно да види апартаментите.

На 13.07.2015 година Х.Х. и Ч.П. отново се видели. Обвиняемият уверил пострадалия, че всеки момент ще стане сделката да чака обаждане от банката и помежду другото му казал, че може да му съдейства срещу сумата от 5500 лева да участва в предварително уговорен търг на Столична община за закупуване на общинско място на ул. “Околовръстен път“ между с. Панчарево и с. Герман. Ч.П. искал да прави по-голям сервиз и дал парите на Х.Х. След това обвиняемият се укрил и спрял да отговаря на обажданията на Ч.П.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.209, ал.1, вр. чл.26, ал.1 от НК. В хода на разследването са направени експертизи и са разпитани свидетели.

Софийски районен съд призна Х.Х. за виновен по повдигнатото обвинение като му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години, което той следва да изтърпи ефективно при първоначален „строг“ режим.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Софийски градски съд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във