Параграф22 Daily

§22 Новини

Две лаборатории за марихуана открити в пловдивското с. Цалапица

Две лаборатории за отглеждане на марихуана бяха разкрити, а растения канабис и суха листна маса от марихуана бяха иззети при специализирана полицейска операция на служители от секторите Противодействие на криминалната престъпност и Специализирани полицейски сили и от РУП-Стамболийски при ОДМВ-Пловдив. Операцията бе проведена в рамките на два дни в село Цалапица под наблюдението на Районна прокуратура-Пловдив. В ареста за 24 часа бяха задържани 10 души.


По време на операцията с разрешение на съдия при Пловдивския районен съд от различни къщи и дворове в селото бяха иззети общо 97 растения канабис в различен стадий на растеж, 3 електронни везни и 12.338 грама суха листна маса от марихуана.


В ареста за 24 часа бяха задържани П.Ш./43 г./, Й.Ш./24 г./, Й.С./31 г./, Р.Б./34 г./, П.Б./32 г./, /, Т.П./40 г./, Б.Х./50 г./ С.П./47 г. , В.Н./50 г./ и Г.М./26 г./ - всички те живеещи в Цалапица. Едната лаборатория, в която имало оборудване за отглеждане на марихуана и електронна везна, но в без растения в момента, е била открита при претърсване в къща, обитавана от Й.С. и П.Б. В двора на същия имот полицаите намерили 4 растения марихуана. Другата лаборатория била уредена в оранжерия с капково напояване в имот на Б.Х. Там имало 28 растения марихуана в различен стадий на растеж. Останалите насаждения от марихуана били намерени в различни дворове в селото, като С.П. например отглеждал марихуана с височина над 2 метра, насадена сред растения от царевица.


Материалите от специализираната операция са докладвани в Районна прокуратура - Пловдив. По тях са образувани 6 досъдебни производства по чл. 354. от НК. За 72 часа в ареста остават П.Ш., Р.Б., Т.П., Б.Х., П.Б. и С.П.

Facebook logo
Бъдете с нас и във