Параграф22 Daily

§22 Новини

Две лаборатории за марихуана разкриха пловдивски криминалисти

Поредната успешна операция по противодействие на производството и разпространението на пловдивските криминалисти е проведена под ръководството на Окръжна прокуратура -Пловдив.

Действията са осъществени на територията на Клисура и пазарджишкото село Звъничево. След получена оперативна информация за лица, занимаващи се с отглеждане на марихуана в Клисура,  служителите от ОДМВР Пловдив  предприели проверка  в неработещ цех на търговско дружество.  На мястото е открита модерно оборудвана и добре замаскирана лаборатория за производство на марихуана. Незаконната фабрика е била снабдена с осветителна, вентилационна, поливна и отоплителна система.

В помещението са намерени растения от рода на конопа, както и суха марихуана. Открити са и уреди за измерване на влажност и температурата.  В хода на процесуалните действия са събрани данни за съпричастност на няколко лица от Карлово и Пазарджик. Предприети са претърсвания и изземвания на адреси в Пазарджик и областта. При последвали действия в с. Звъничево е открита още една лаборатория, разположена в помещение от жилищна сграда. При претърсването са иззети 47 растения от рода на конопа в напреднал стадий на растеж.

Задържани са четирима по Закона за МВР. Други двама, съпричастни към извършваната дейност, са обявени за издирване.

Facebook logo
Бъдете с нас и във