Параграф22 Daily

§22 Новини

Две отличия за служители на МВР на Годишните награди за пътна безопасност

ОДМВР-Шумен и двамата младши автоконтрольори от ОДМВР-София, помогнали за евакуацията на пътници от автобус, оказал се до горящ автомобил в тунел Витиня бяха сред отличените на Годишните награди за пътна безопасност.

Конкурсът има вече 9-годишна традиция. Той се организира от едноименната фондация, чиято цел е да се отличат и популяризират добри практики в областта на безопасността на движението по пътищата. На официалната церемонията, състояла се снощи, присъства зам.-министърът на вътрешните работи Милко Бернер.

Младшите автоконтрольори Филип Васев и Николай Дионисиев от ОДМВР-София бяха отличени в категорията „Специална награда на служител от Пътна полиция, предотвратил пътен инцидент или участвал в спасяване, или оказал помощ на пострадали при пътнотранспортно произшествие“. Наградата им се връчва за спасяването на пътници от автобус, попаднал в близост до горящ автомобил в тунел „Витиня“ на автомагистрала „Хемус“ на 23 юли миналата година. Със своите действия тогава двамата служители са допринесли и за спасяването в този инцидент на други участници в движението по пътищата.  „Благодарим за професионализма и хладнокръвието на двамата полицаи. Примери като техния има не един, защото за пътните полицаи това е ежедневие“, каза на церемонията зам.-министър Бернер, който им връчи наградата. Двамата младши автоконтрольори получиха и награда от председателя на БЧК академик Христо Григоров, който напомни, че при всеки пътен инцидент полицаите са първите, които се отзовават.

ОДМВР – Шумен бе наградена в категорията „Инициативи за пътна безопасност от държавни институции, общини или местни администрации“. Дирекцията получи приза за реализирането през годината на нови и традиционни кампании и инициативи като „Шофирайте разумно! Животът е с предимство!“, „Да пазим нашите деца!“, „С предпазен колан на задната седалка!“ и „Видими на пътя“.  Наградата получиха директорът на ОДМВР Шумен ст. комисар Ялчън Расим и началникът на Охранителна полиция в областната дирекция комисар Йордан Дундаков. Тя им бе връчена от министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

Сред другите отличени на церемонията бяха общини, учебни заведения, фирми, организации, и журналисти, допринесли за повишаване на пътната безопасност.

Facebook logo
Бъдете с нас и във