Параграф22 Daily

§22 Новини

Две пловдивчанки скриха под полите си 400 кутии цигари

Агенция "Митници" съобщи за последната екзотична контрабанда, разкрита на ГКПП "Капитан Андреево". Стоката, открита от митничарите при опит за незаконното й пренасяне е тривиална – контрабандни цигари. Скривалището обаче е необичайно - дамското бельо,  което превръща случая в куриоз. Явно двете пловдвчанки са сметнали, че ако намушкат контрабандната стока под полите си, това ще е най-сигурният начин да преметнат митницата, съобщава haskovo.net.

Контрабандата е разкрита след като микробус „Мерцедес Спринтер 312", с пловдивска регистрация, е селектиран за щателна митническа проверка. Всичките девет пътници били свалени от возилото. Митничарите обаче забелязали, че две от пътничките - млади дами с модерни обемни поли, се движели твърде неестествено. Оказало се, че причината за странната им походка са черни чанти, пълни с цигари „ММ" без акцизен бандерол. Преброяването на кутиите показало, че едната дама е успяла да побере под полата си 190, а другата - 210 кутии цигари. На нарушителките, и двете от Пловдив, са съставени актове по Закона за митниците.

При друг случай пък са намерени 1200 кутии контрабандни цигари в автобус с българска регистрация, влизащ в страната от Турция. Пристигайки на МП "Капитан Андреево" късно през нощта, превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която, в казанчето на тоалетната на автобуса са открити 600 кутии цигари без акцизен бандерол. Други 600 кутии са извадени от страничните капаци на автобуса.

Установено е, че нарушителите са шофьорът и стюардът на автобуса. Срещу тях са съставени актове за нарушение на Закона за митниците.

Facebook logo
Бъдете с нас и във