Параграф22 Daily

§22 Новини

Две участнички в телефонни измами са задържани в Пазарджик

Според събраните до момента данни по разследването двете жени са изпълнявали ролята на мулета в измамната схема, те вземали и придвижвали паричните суми по веригата.

Оперативните действия стартирали още в края на ноември миналата година, когато жертва на телефонна измама станала 72-годишна жителка на Пазарджик. Спрямо нея бил използван известният сценарий за провеждаща се полицейска операция по задържане на извършители на телефонни измами и искане за предоставяне на наличните й пари, които след приключване на операцията ще й бъдат възстановени. Жената, убедена че помага на полицейските служители, хвърля през терасата на жилището си сумата от 11 300 лева  и когато по-късно разбира, че е станала поредна жертва, търси помощ в полицията.

След няколкомесечна работа по случая криминалистите влезли в дирите на 23-годишна от Троян, която е взела парите -  разследвана от криминалисти в региона и за други случаи на участие в телефонни измами, установени са извършени от нея престъпления на територията на Панагюрище и Пещера.

Задържана е и нейната съучастничка - на 20 години от Добрич. С постановление на наблюдаващ прокурор от Районната прокуратура в областния град срокът на задържането им е удължен със 72 часа.

Работата по документиране на престъпната им дейност продължава, води се полицейско производство под наблюдението на прокуратурата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във