Параграф22 Daily

§22 Новини

Две ученички от Попово намериха плик с 290 лева и го предадоха в полицията

Две момичета от Попово – седмокласничката в ОУ „Любен Каравелов“ Татяна Стоянова и осмокласничката в Профилирана гимназия „Христо Ботев“ Виктория Борисова, минавали през градския площад , когато съзрели паднал на земята найлонов плик. Когато го вдигнали, разбрали, че в него има 290 лева. Не се поколебали нито за миг в решението си и веднага се отправили към районното управление, за да предадат парите. Дежурните полицейски служители ги поздравили за доблестта, след което своевременно установили кой е собственикът на изгубения плик.

Днес, децата бяха приети в РУ-Попово от началника на  управлението главен инспектор Ивелин Христов и от началника на  група „Охранителна полиция“ в него старши инспектор Стефан Стефанов. Христов поздрави двете ученички за доблестната постъпка и им връчи благодарствена грамота от името на ръководството на областната дирекция. „Родителите ви могат да се гордеят, че са възпитали деца като вас. Вярвам, че постъпката ви ще бъде добър пример и за вашите връстници, и ако някога на някого от тях се случи да намери чужда вещ, надявам се ще постъпи по същия начин“ – каза главен инспектор Христов.

Момичетата споделиха, че не би им хрумнало да постъпят по друг начин, защото така са ги учили вкъщи. „Първо си помислихме, че това може да е пенсията на някой възрастен човек…  И че е много вероятно това да са последните пари на някого, с които е разчитал да изкара месеца в сегашното трудно време“ – споделиха двете приятелки. Едва след като предали парите в полицията, те се обадили на родителите си, които искрено ги поздравили за стореното.

На срещата с децата присъства и жената, неволно изпуснала на площада плика с парите и през сълзи благодари на двете момичета за жеста.

Facebook logo
Бъдете с нас и във