Параграф22 Daily

§22 Новини

Движението на ГКПП„Капитан Андреево“ е нормализирано

Министър-председателят Бойко Борисов, заедно с вътрешния министър Младен Маринов, посланика на Турция у нас Айлин Секизкьок и валията на Одрин инспектираха работата на граничен пункт +Капитан Андреево".

Тази артерия на Европейския съюз трябва да работи. Това е най-големият гранично контролно-пропускателен пункт в Европа. Да благодарим на президента Ердоган, на посланика на Турция у нас Айлин Секизкьок, на теб - за това, че успяхме да пуснем тировете да вървят“. С тези думи министър-председателят Бойко Борисов се обърна към валията на Одрин Екрем Джаналп по време на инспекция на Гранично контролно-пропускателния пункт „Капитан Андреево“, в която участваха министър Младен Маринов и директорът на ГДГП гл.комисар Светлан Кичиков.

Те се увериха на място, че благодарение на създаданета организация и  режим на работа, на граничния пункт вече няма опашки от тежкотоварни автомобили и движението е нормализирано.

По време на инспекцията стана ясно, че буферният паркинг за тирове на бившето военно летище „Узунджово“ функционира добре. Министър-председателят Борисов отбеляза, че държавата работи активно, за да може камионите на „Капитан Андреево“ да минават бързо, шофьорите да не чакат и да свършат работата си.

По разпореждане на премиера министър Маринов придружи посланика на Турция у нас Н.Пр. Айлин Секизкьок, за да се запознае на място със създадените условия, при които  водачите изчакват на обособения паркинг.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във