Параграф22 Daily

§22 Новини

Един от най-богатите бизнесмени - А. Боянов, дължи 45 хил. лв. такса смет

Един от най-богатите кюстендилски бизнесмени - Антон Боянов, собственик на двата големите хотела от близкото минало - тринадесететажния „Велбъжд” и по-малкия „Пауталия”, дължи 45 000.62 лв. такса смет на община Кюстендил, пише новините.com

Дългът на бизнесмена Антон Боянов, който наследи парче от бизнес империята на ВИС-2 и от Георги Илиев, е от 2012 г. и 2013 г., когато „забравил” да внесе дължимата такса смет за имотите на дружеството „Пауталия-Турс” АД, чийто изпълнителен директор е, в касата на община Кюстендил.

Решението на Административен съд - Кюстендил, което оставя без разглеждане жалбата на изпълнителния директор на фирма „Пауталия-Турс” АД, може да бъде протестирана в седемдневен срок пред ВАС. Боянов, като изпълнителен директор на акционерното дружество, оспорва решение на отдел „Местни приходи“ при община Кюстендил, с което е определено задължение за такса битови отпадъци в размер на 39 702.22 лв. за периода 01.01.2012-31.12.2013 г. и лихва за просрочие върху дължимата сума в размер на 6998.40 лв.

„Проверката не е тенденциозна, при нас се правят проверки на фирмите и техните задължения периодически, така че колегите от „Местни приходи” са видели, че има неплатени задължения и са си свършили работата”, каза кметът на Кюстендил Петър Паунов. „Не мога да кажа защо не плаща бизнесменът, но става въпрос за огромни имоти, и ако не се издължава редовно, то задълженията се трупат”, коментира още кюстендилският градоначалник.

Бирниците на община Кюстендил припомниха, че това не е първото забавяне в плащанията на фирма „Пауталия-Турс” АД,  в чийто състав са двата хотела. През 2012 г. кметът на община Кюстендил Петър Паунов поиска запор на всички сгради, собственост на бизнесмена Антон Боянов, заради дългове, натрупани вследствие на неплатени за години наред такса смет и данък сгради в размер на почти 100 000 лв. Стигна се дотам, че държавен съдебен изпълнител обяви за публична продан една от централните сгради, собственост на бизнесмена - киното в областния център, което така и не бе продадено, първоначално заради липса на купувач, а по-късно Боянов се издължи на касата на общината, плащайки всичките си задължения.

Facebook logo
Бъдете с нас и във