Параграф22 Daily

§22 Новини

Единият „килър” на Пеевски пред инфаркт, другият припаднал, щом чул обвинението

Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев са обвинени за опит за убийство на Делян Пеевски, извършен през месец май т. г.Това стана най-после ясно от изказване на адвокат Николай Хаджигенов - защитник на Георги Христов.В документите по делото обаче не е посочена конкретна дата и място, където е станал този опит за убийство.


След близо 7 часа чакане в Съдебната палата за започване съдебното заседание по исканите от прокуратурата мерки за тримата, събитията получиха неочакван обрат. Оказа се, че Методиев е с хипертонична криза, на системи, с най-високи стойности на кръвно налягане. Затова мярката ще се гледа не в Съдебната палата, а в МВР болница.


Методиев е в такова тежко състояние от мига, в който му е повдигнато обвинението, стана ясно от думите на адвокат Хаджигенов. Три страници е епикризата на Красимир Методиев. Пред медиите Хаджигенов обясни, че изключително рядко в съдебната практика мярка за неотклонение се гледа в болница.На него му е известен подобен случай единствено срещу стрелеца от Лясковец. Това е абсолютно незаконосъобразно действие, коментира Хаджигенов.


Клиентът му Георги Христов се познава с Цветан Василев и с част от ръководството на КТБ. „Има сделки с „Булгартабак" и логичният извод е, че има някакви връзки с тях", обясни Хаджигенов. От документите по делото обаче не става ясно какъв е бил механизмът, по който е трябвало да се извърши убийството на медийния магнат. „По делото има само СРС-та и няколко обяснения", посочи още Хаджигенов.


Тримата задържани са приятели от години и са в бизнес отношения по делото „Бисер". Според адвоката не е ясен и мотивът за убийството на Пеевски. „Задайте този въпрос на обвинението, много ще го затрудните, ще ми е интересно какво ще отговори", посочи адвокатът. Няколко седмици са ползвани и СРС-тата по това дело, стана ясно още от изказването му.


Общо към момента по делото папките са само 10. Той разкри и малко подробности около своя клиент. Георги Христов е на 49 г. семеен и търгува с „Булгартабак". Той страда от диабет и хипертония 2-ра степен. Снощи Христов припаднал в коридора на следствието, след като му повдигнали обвинението. Заради него извикали линейка в следствието, която обаче поела и Красимир Методиев, чието състояние все още е тежко.

Facebook logo
Бъдете с нас и във