Параграф22 Daily

§22 Новини

Единодушно избраха Валентин Вълков втори мандат окръжен прокурор на Ловеч

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, единодушно избра за втори мандат Валентин Вълков за административен ръководител – окръжен  прокурор на Окръжна прокуратура – Ловеч.

При изслушването на Валентин Вълков, членовете на ВСС посочиха, че той е авторитет в прокуратурата, притежава много добри теоретични знания в областта на правото, има богат професионален опит и успешно изпълнява магистратските и административни функции. Беше подчертано, че г-н Вълков има  изключително успешен първи мандат като  ръководител, познава много добре проблемите на прокуратурата и има желание и опит да ги реши, като  единодушно подкрепиха кандидатура му за втори мандат като  административен ръководител – окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Ловеч.

Г-н Вълков има над 22  години юридически стаж в органите на съдебната власт като прокурор. От 1999 г. изпълнява длъжността прокурор в Районна прокуратура - Ловеч, като в периода от 2004 г. – 2006 г. е заместник-районен прокурор. От 2006 г. е прокурор в Окръжна прокуратура - Ловеч. След проведена процедура на ВСС, от септември 2014 г., е назначен за административен ръководител - окръжен прокурор на Окръжна прокуратура- Ловеч, която длъжност изпълнява до момента.

Има ранг „прокурор в ВКП и ВАП“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във