Параграф22 Daily

§22 Новини

Ефективни осъдителни присъди за наркоразпространение

Наложиха ефективно наказание от 1 години и 10 месеца „лишаване от свобода“ спрямо Богдан Щ. Той е признал вината си за това, че без надлежно разрешително е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – синтетични канабиноиди (над 200 гр.). Престъплението е осъществено в периода от 09.06.2017 г. до  19.03.2018 г. в къща, находяща се в гр. Бургас, кв. Победа. То е квалифицирано по чл.354а, ал.1, предл.4, вр.чл.26, ал.1 от НК, тъй като е извършено при условията на продължавано такова.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

На Богдан Щ. е наложено и наказание „глоба“ в размер на 4 500 лв.

Споразумението, което е одобрено от Окръжен съд – Бургас е окончателно и има сила на влязла в законова сила осъдителна присъда.

Наложиха ефективно наказание от 14 месеца „лишаване от свобода“ спрямо Драгия С. Той е признал вината си за това, че без надлежно разрешително е произвел и държал високо рисково наркотично вещество – метамфетамин (на стойност 439 лв.), с цел разпространение. Престъплението е осъществено на 20/21.12.2019 г. в с. Калояново, общ. Сливен. То е квалифицирано по чл.354а, ал.1, изр.1, предл.1 и 4 от НК.

Драгия С. е признал вината си и за това, че на същите дата и място, без надлежно разрешително, държал прекурсори и материали за производство на метамфетамин, с цел разпространение. Престъплението е квалифицирано по чл.354а, ал.1, изр.2, предл.1 и 3, вр.изр.1, предл.4 от НК.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Споразумението, което е одобрено от Окръжен съд – Сливен, е окончателно и има сила на влязла в законова сила осъдителна присъда.

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Ямбол, след споразумение в съдебно заседание, бе наложено ефективно наказание от 2 години и 4 месеца „лишаване от свобода“ спрямо Мирослав С. Той е признал вината си за това, че без надлежно разрешително е произвел с цел разпространение високорисково наркотично вещество – метамфетамин (на стойност 232 лв.). Престъплението е осъществено в периода от 27.12.2019 г. до  27.04.2020 г. в град Ямбол. В същия период Мирослав С. е разпространил част от посоченото наркотично вещество, продавайки го на три лица. Престъплението е квалифицирано по чл.354а, ал.1, изр.1, предл.1, 4 и 5, вр.чл.26, ал.1 от НК, тъй като е извършено при условията на продължавано такова.

Мирослав С. е признал вината си и за това, че без надлежно разрешително е държал прекурсори и материали за производство на високорисково наркотично вещество – метамфетамин, с цел разпространение. Престъплението е осъществено на 27.04.2020 г. в град Ямбол и квалифицирано по чл.354а, ал.1, изр.2 от НК.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Споразумението, което е одобрено от Окръжен съд – Ямбол е окончателно и има сила на влязла в законова сила осъдителна присъда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във