Параграф22 Daily

§22 Новини

Ефективно наказание за държане на цигари без бандерол в с. Гърляно

Районна прокуратура - Кюстендил е привела в изпълнение влязла в сила присъда, с която е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година и глоба в размер на две хиляди лева на А. С. за незаконно държане на акцизни стоки без бандерол. Престъпното деяние е било извършено от подсъдимата в изпитателния срок на наложено условно наказание от две години „лишаване от свобода“ по предходното наказателно производство спрямо нея, завършило през 2014 г.

Въпреки това, няколко месеца по-късно, в периода 21.01.2015 г. – 23.06.2015 г., А.С. държала цигари от различни търговски марки без български акцизен бандерол. Нелегалната стока на обща стойност 1815,38 лева била укривана от нея в с. Гърляно, област Кюстендил и на главен път Е 871, в района под Първа бариера на ГКПП-Гюешево.

Кюстендилски районен съд е признал подсъдимата за виновна за извършеното от нея деяние и я осъдил на две години затвор. След обжалване на присъдата, Окръжен съд – Кюстендил е потвърдил първоинстанционния акт.

Наложеното наказание ще се изтърпява от подсъдимата С. при общ режим. Приведено е в изпълнение и отложеното наказание по предходното дело срещу нея.

Facebook logo
Бъдете с нас и във