Параграф22 Daily

§22 Новини

Екс-премиерът на Шотландия си променил подписа заради бележка на кралица Елизабет II

Бившият премиер-министър на Шотландия Алекс Салмонд си изменил подписа заради забележки на кралица Елизабет II , пише лондонският вестник The Telegraph, един от рупорите на средната класа на Острова. За това е говорил самият Салмонд на среща със студенти в университета на Глазгоу. Веднъж британският монарх му заявила: „Премиер-министър, вие имате най лошия почерк от всички мои министри!“ Засрамен, политикът веднага обещал на монархът да се поправи. След това той променил и своя подпис, като добавил в него печатна буква „А“.

Елизабет II разкритикувала неразбираемия почерк на Салмонд, докато пътували заедно с кола по територията на кралската резиденция Балморал в Шотландия. В автомобила присъствала и съпругата на политика Мойра, която казала на кралицата: „Да, мадам, неговата майка е предполагала, че той ще стане лекар“.

Освен това Алекс Салмонд съобщил, че кралица Елизабет II има най-красивия калиграфски почерк, който той е виждал досега, докато неговият  почерк прилича най-често на „неразбираеми драсканици“

Facebook logo
Бъдете с нас и във