Параграф22 Daily

§22 Новини

Екс-шпионка и дъщерята на първата космонавтка остават без работа

Набедената за бивша руска разузнавачка Анна Чапман в близките дни ще остане без работа, твърди руският вестник„Известия”, цитиран от БНР. Тя ще се прости с поста си на съветник на президента на кредитната институция Фондсервисбанк, която изпадна в особено сложно състояние. В момента в трезора тече процедура по оздравяване, която е възложена на най-големия й кредитор - Роскосмос. По данни на изданието, кредитната организация ще прекрати договорните си отношения с Чапман от 1 юни т. г. Заедно с нея Фондсервисбанк ще напусне още една именита служителка, а именно дъщерята на първата жена космонавт Валентина Терешкова – Елена Терешкова.

Набедената за шпионин Чапман започна работа в банката през 2010 г., малко след като беше освободена от САЩ в обмен на руски граждани, шпионирали в полза на Вашингтон и Великобритания. На сайта на банката се казва, че в качеството си на съветник Анна Чапман отговаря за работата в областта на инвестициите и иновациите. През лятото на 2014 г. тя влезе в Борда на директорите на Фондсервисбанк.

Закъсалата финансова институция заема 84 място в руската банкова система по размера на своите активи, пише още РБК. През февруари т.г. в банката беше въведена временна администрация, а през април започна процедура по оздравяване.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във