Параграф22 Daily

§22 Новини

Екс-служителка на Sberbank CIB ще получи 3,2 млн. паунда обещетение

Бивша служителка на лондонското подразделения на руската  кредитна институция Sberbank CIB Светлана Лохова ще получи 3,2 млн. паунда обезщетение по спечелено от нея в съда дело за дискриминация, пише сензационният  британски вестник The Daily Mirror, едно от любимите четива на работническата класа на Острова.

Както вече бе съобщено, Лохова твърди, че докато е работела във влогонабиращата институция в Лондон, нейните колеги й изпращали обидни писма, в които се обръщали към нея с думите „Лудата Светлана“. Освен това нейни колеги – мъже, непрекъснато я набеждавали и че употребява силния и елитарен наркотик кокаин. Затова служителката на трезора е била принудена да напусне работа през 2012 г.

По-късно Лохова подала иска в съда срещу Sberbank CIB Ltd за дискриминация по полов признак. През 2013 г. бе съобщено, че Лондонският съд по трудовите отношения е решил делото в полза на бившата банкова служителка, но не е определил размера на компенсацията, която тя трябва да получи.

Едва сега става ясно, че бившата служителка на Sberbank CIB ще получи от кредитната  институция кръглата сума от 3,2 млн. паунда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във