Параграф22 Daily

§22 Новини

Екс вътрешни министри критикуват: Полицаите трябваше да действат по-твърдо!

Не беше удачно да се пращат полицаите без защитни средства на митинга пред Народното събрание, заяви бившият вътрешен министър Цветлин Йовчев. Колегата му Емануил Йорданов смята, че организаторите са действали безотговорно, а полицията можеше да действа и по-твърдо. По закон тези мероприятия са за изразяване на политически мнения, не става въпрос за физически действия. Кметът по закон можеше да се намеси и да забрани митинга в условията на пандемия, твърдят и двамата.

Според Цветлин Йовчев е имало и по-тежки ситуации. Отговорността е и на депутатите. Не може да говориш, че ваксините ще увредят здравето на хората, а ти самият да си ваксиниран - това е евтин популизъм, каза Йовчев в ефира на bTV.

Хората загубиха и работата, и парите си, те могат да протестират, но депутатите от "Възраждане" имат други лостове, могат да променят закони, а нищо такова не беше направено, каза Емануил Йорданов. Техните действия са нечистоплътна политическа провокация. Те могат да се срещнат с министър-председателя по съответния ред, каза Йорданов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във