Параграф22 Daily

§22 Новини

Експерти представиха добри практики за превенция по пътната безопасност

В рамките на провеждащия се в Пловдив двудневен семинар на тема „Пази живота на пътя“, организиран от Главната дирекция „Национална полиция“, служители на ОДМВР-Шумен презентираха своя опит от реализираната програма, насочена към децата. Тя е обхванала над 2000 деца, на които по достъпен начин пътни полицаи са обяснявали рисковете от непоставяне на предпазен колан на дадната седалка. Седем месеца по-късно контролната дейност отчита рязко намаляване на нарушенията, свързани с непоставяне на предпазен колан на задната седалка на автомобила.

Свои социалноотговорни кампании, насочени основно към подрастващите, представи и Съюзът на пивоварите в България. Бе представена и най-новата полицейска техника, с която разполагат екипите от Пътна полиция.

Да има специалности в университетите, които да подготвят специалисти по пътна безопасност и да се върне следдипломното обучение на експертите в общините, които се занимават с пътна безопасност, призова доц. д-р Дурхан Алиев от Техническия университет в София. Той посочи, че  у нас от 1993 година тази специалност не съществува, а пътната безопасност се преподава само като отделни дисциплини в няколко университета у нас, което по думите му е крайно недостатъчно.

Facebook logo
Бъдете с нас и във