Параграф22 Daily

§22 Новини

Експерти са проверили фирми за дрехи втора употреба в Разград

Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Русе са направили контролни проверки на шест дружества, занимаващи се с внос или търговия с дрехи втора употреба в Разград. Това съобщават от екоинспекцията. Проверките са били във връзка с писмо на Министерството на околната среда и водите за недопускане на нерегламентирано третиране на текстилните изделия.

Констатирано е, че голяма част от фирмите са регистрирани в Разград, но извършват дейност в Южна България. Само една фирма има голям склад на територията на бивш завод в Западна промишлена зона на града, където са установени над 500 тона дрехи втора употреба. На собствениците на дружестото са дадени предписания да не допускат третиране на дрехите като горене, предаване за последващо третиране или изхвърляне на нерегламентирани места.

В случай, че дрехите не могат да бъдат реализирани, трябва да се предават на лица, притежаващи необходимите разрешителни документи или на депа за отпадъци, отбелязват от екоинспекцията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във