Параграф22 Daily

§22 Новини

Емил Костадинов пред БЛИЦ: Г-н Любчо, къде са парите от повиквателните на националите?

Членът на Изпълкома Емил Костадинов бе потърсен от БЛИЦ за реакция относно скандалното интервю на Любослав Пенев в предаването „120 минути” по Би Ти Ви в неделя. Предлагаме ви отговора на Екзекутора на „петлите”. „Много съжалявам, че се получи такава ситуация, в която са замесени големи футболисти на България. Дори и да съм непредубеден привърженик на ЦСКА, тези елементарни нападки, изказани сякаш от улицата на миналия век, ще ми направят грозно впечатление. Но тъй като моето име бе пряко посочено в тази словесна боза, реших да отговоря риторично по реда на отправените безпочвени обвинения и квалификации.

1.Не съм назначен в ЦСКА в периода, в който е посочен във въпросното интервю, от г-н Любчо, а заех позиция в любимия си клуб по покана на Васил Божков. Моята визитка и на състезател, и на ръководител, е успешна. Като ръководител имам шампионска титла, Купа и Суперкупа на България.

2.По отношение на неграмотността само ще кажа, че с г-н Любчо учихме заедно в едно училище и това не е университетът в Оксфорд.

3.Искам да попитам г-н Любчо на каква цена и как продаде ЦСКА навремето?

4. По отношение на детско-юношеския футбол в България ще кажа, че аз лансирах Методи Деянов за треньор и в ЦСКА, и в БФС.Защо обаче г-н Любчо се намесва в тези неща, след като никога не е работил в детско-юношеския футбол и тази материя му е чужда.

5. Искам да отбележа нещо много важно – имам кабинет в сградата на БФС, докато този на г-н Любчо май беше в СПА центъра на „Царско село”. И докато ние обезпечавахме националния отбор, треньорът на този отбор г-н Любчо плуваше по цял ден и не ходеше на мачове от първенството.

6.Г-н Любчо упорито не присъстваше на треньорски конференции на УЕФА. За три години го видях само на една и тя беше наскоро. По време на официалното събиране вечерта г-н Любчо пиеше вино с испанския треньор в съседен ресторант. В УЕФА заемам позиции на високо ниво в две важни комисии от 7 години насам. Не знам кой е изпитвал за треньорски лиценз г-н Любчо, но мен ме изпитва шефът в това направление в треньорската школа на УЕФА Мишел Саблон и ми постави висока оценка.

7.  Темата „Ботев” (Пловдив). Г-н Любчо искаше да взима още една колосална заплата за сметка на националния отбор. Аз и Данчо Лечков бяхме против, защото иначе потъпквахме решение на Изпълкома. Може би оттогава не сме му симпатични.

8. Г-н Любчо да обясни къде са парите от повиквателните на националите от последните мачове на България (б.р. – всеки футболист, получил повиквателна за представителния тим, получава по 750 евро на мач). Дали ги е глобил и ако е така, защо не е отчел сумата в БФС. Защо избирателно за едно и също провинение е наказвал по различен начин футболистите и за какво са отишли тези глоби. Тук е мястото да кажа, че без разрешение и без да ни уведоми, г-н Любчо уреди две спаринг срещи с отбор, разследван и наказан от УЕФА. Бе му простено за пореден път. Както и това, че не изпълни целите да играем плейоф миналите квалификации и завърши четвърти – място, на което сме и в момента след неговото треньорство.

9.Нека ни кажеш как взимаше нереално високата си заплата? По какъв механизъм? Всички добре знаят, че още когато беше треньор на ЦСКА, на г-н Любчо му взеха международния паспорт. Ако той обясни как си е получавал заплатата от БФС, ще стане ясно кой е пристъпвал закона.

10. Всички в БФС дадохме пълна свобода на г-н Любчо. Никой не му се е бъркал за нищо. Създадохме му такива условия, че освен редовната огромна заплата той имаше служебен автомобил и безплатно гориво, както за него, така и за семейството му”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във