Параграф22 Weekly

§22 Новини

Емил Шарков посмъртно с „Почетен знак на МВР“

Целият състав на Специализирания отряд за борба с тероризма и членове на Съюза на бившите барети почетоха с минута мълчание и падане на колене паметта на Емил Шарков. От днес името му е изписано на паметника на загиналите в двора на поделението.


Със заповед на министър Цветлин Йовчев инспектор Емил Шарков - командосът, загинал на 14 март при изпълнение на служебния си дълг, бе награден посмъртно с най-високото отличие на вътрешното ведомство - "Почетен знак на МВР" - първа степен. То беше връчено на съпругата Милена. По изрично желание на близките церемонията се състоя в тесен кръг в поделението на баретите във Врана.


Героизъм, смелост и себеотрицание - това е смисълът на отличието. Действията на Емо съдържат дори повече, отколкото казват тези думи. Той показа завидна подготовка, сила и дух и успя да защити колегите си за сметка на собствения си живот - заяви главният секретар Светлозар Лазаров.


Почетният знак е признание за това, което Емо Правеше всеки ден от живота си. Всеки ден той показваше достойнство и със смъртта си го доказа още веднъж - каза след церемонията Милена Шаркова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във