Параграф22 Daily

§22 Новини

Енергийният министър: В меморандума с "Джемакорп" няма нищо дадено

Подписаният меморандум с „Джемкорп“ съдържа описани в детайли намерения, няма нищо дадено. Това коментира в Раднево министърът на енергетиката Александър Николов. Вчера лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов определи меморандума като "чудовищна далавера в енергетиката".

Николов каза, че пълният текст на меморандума е бел предоставен на ГЕРБ след изрично поискване. "Отгоре на самия меморандум пише на английски език - "Неангажиращо". "Знам, че не им ѝ е силна страна този език, но все пак мисля, че има някой да го разчете това. Меморандумът съдържа описани в детайли намерения. Няма нищо дадено".

Енергийният министър допълни, че резултатите от проверката за руски средства в компанията са ясни: "От компаниятга предоставиха акционерните си книги. И това е всъщност подходът, който търсим, когато имаме каквито и да е съмнения, съответно какъвто е да е партньор да е готов да предостави по всяко едно време и достъп до каквото и да е необходимо".

Министърът на енерегтикаета е в Раднево за подписването на колективния трудов договор в "Мини Марица Изток" за 2022 година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във