Параграф22 Daily

§22 Новини

Етичната и дисциплинарната комисии при ВСС ще обсъдят сигнала срещу Гешев за записа

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет изпрати на етичната и дисциплинарната комисия към колегията сигнала на Борислав Сарафов срещу главния прокурор Иван Гешев за нарушение на Конституцията. Решението бе взето със седем гласа „за“ на заседанието на колегията днес.

До това решение се стигна, след като колегията след кратък спор прие да включи в дневния реди да разгледа сигнала на директора на Националната следствена служба Борислав Сарафов до ВСС срещу главния прокурор Иван Гешев.

Както е  известно, в сигнала се съдържат обстоятелства за нарушение на Конституцията от страна на Иван Гешев. Сарафов твърди, че е нарушен текстът, който посочва, че никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие, освен в предвидените от закона случаи.

При дебатите дали сигналът да влезе за разглеждане се стигна до коментар трябва ли част от членовете на прокурорската колегия да си направят отвод при обсъждането му. Иван Гешев каза, че няма да участва в гласуването и се обърна към шестимата си колеги, подписали предложението за отстраняването му, да не участват в гласуването. .

Facebook logo
Бъдете с нас и във