Параграф22 Daily

§22 Новини

Евгени Йочев представи новата си книга за историята на Съюза на българските адвокати

Центърът за обучение на адвокати “Кръстю Цончев” представи книгата “В служба на българското правосъдие и на адвокатурата: История на Съюза на българските адвокати (1920-1944 г.)” с автор доц. д.и.н. Евгени Йочев на официално тържество на 14.10.2020 г. в сградата на Съюза на юристите в България.

За да уважат автора и изданието на Центъра за обучение на адвокати в Дома на правниците дойдоха множество адвокати, съдии, юристи, университетски преподаватели, журналисти и политици. Събитието бе открито от адвокат Емилия Недева - член на УС на ЦОА, а книгата представи историкът проф. д-р Любомир Огнянов.

Научното редакторство на изданието е на адвокат Даниела Доковска. От името на Съюза на съдиите в България приветствие отправи съдия Нели Куцкова.
Премиерата на монографията уважиха още зам.-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов, председателят на Висшия адвокатски съвет адвокат Ралица Негенцова, членове на Висшия адвокатски съвет, председатели на адвокатските колегии от страната, председателят на НБПП Наталия Илиева, зам.-омбудсманът Елена Чернева-Маркова, председателят ма БТПП Радосвет Радев и др.

Facebook logo
Бъдете с нас и във