Параграф22 Daily

§22 Новини

Евроком: Прокуратурата спестила имената на Пеевски и Домусчиев в записите на Божков

В пуснатите от прокуратурата записи на обвиняемия бизнесмен Васил Божков с братя Найденови липсват част от разговорите, заявява журналистът и водещ Сашо Диков. В изданието на предаването “ЕвроДикоф”, излъчено на 23-и декември 2019-та година, водещият цитира, предоставени му от Найденови текстови файлове, в които се споменават имената и на Кирил Домусчиев и Делян Пеевски. Лица, които в показаните днес на медиите записи от страна на прокуратурата, липсват.

Във включване по телефона в предаването "Делници", Сашо Диков обясни, че в разпространените от прокуратурата, освен имена, липсвали и цели пасажи. Журналистът допълни, че качеството на  част от разгорите, пуснати от държавното обвинение, не било добро, защото въпросните разговори били в кабинета на Божков. Диков заяви още, че липсва пасажът, в който Божков и братя Найденови говорят за едни десет милиона лева.

Всичко това водещият определи като цензура от страна на прокуратурата и заключи, че от чутото лично от него в записите на братя Найденови, никъде не се чувало как Божков заплашва братята с убийство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във