Параграф22 Daily

§22 Новини

Европейската прокуратура е обща цел, заявиха Сотир Цацаров и Джовани Кеслер

Създаването и функционирането на Европейска прокуратура по въпросите за финансовите измами на територията на ЕС е обща цел, към която са насочени усилията ни. Това становище беше споделено от  главния прокурор на България Сотир Цацаров и директора на ОЛАФ Джовани Кеслер по време на срещата им на 18 ноември 2014 г. в Съдебната палата, съобщиха от държавното обвинение.  Джовани Кеслер е в България по покана на МВР и ДАНС.

По-доброто взаимодействие между Прокуратурата и ОЛАФ по текущи случаи също беше сред темите на обсъждане между Сотир Цацаров и Джовани Кеслер. Традиционно добрите отношения между страната ни и ОЛАФ продължават с подсилване на експертния потенциал в звеното за противодействие на измамите с европейски фондове, което е към Върховна касационна прокуратура.

Интересите на европейските граждани ще бъдат защитени и с работата на заместник-председателя на ЕК Кристалина Георгиева, която е показала ясен ангажимент към постигане на резултати и санкциониране на злоупотребите с европейски средства, стана ясно по време на срещата. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във