Параграф22 Weekly

§22 Новини

Европейските оператори ще икономисват 100 млрд. евро за да оцелеят

Според британския вестник The Financial Times, водещите европейски телекомуникационни компании следва да снижат своите разходи с поне 100 млрд. евро през следващите няколко години ако искат да оцелеят при непрекъснатото свиване на маржа по тяхната печалба.


Според изданието, телекомуникационният отрасъл от европейската икономика е на кръстопът поради нарастващата конкуренция, снижаваща цените. Компаниите от сектора отчитат понижаване на печалбите си за пета поредна година. За тяхното възстановяване - или поне за спиране на тази отрицателна тенденция, телекомуникационните оператори трябва да предприемат драстични мерки за свиване на своите разходи.


Според допитването на The Financial Times до ръководителите на редица европейски телекомуникационни компании, поне 60% от тях са заявили, че биха искали да осъществят по-драстично и по-бързо съкращение на своите корпоративни разходи. Освен това, две трети от запитаните са признали, че техните планове за свиване на разходите не са се променяли през последните пет години.

Facebook logo
Бъдете с нас и във