Параграф22 Daily

§22 Новини

Европол започна традиционната си кампания #EUMostWanted.

Европол започна традиционната си кампания #EUMostWanted. Във фокуса на тазгодишното издание са хора, укриващи се от години и издирвани във връзка с трафик на хора, наркотици и убийства.

Някои от най-търсените престъпници в Европа са дългогодишни бегълци, които са се интегрирали успешно в обществото - биха могли да живеят обикновен живот и да работят нормална работа, но имат тъмно, престъпно минало, мотивират се организаторите на кампанията. Те отправят апел за съдействие, за да бъдат открити издирваните. Можете да помогнете като разгледате снимките на уебсайта EU Most Wanted и ако познаете някого от тях, да изпратите съобщение с информацията, с която разполагате.

Профилите на 62 най-издирвани престъпници в Европа бяха публикувани на уебсайта на европейската правоохранителна агенция Европол заедно с призив към обществеността да помогне за издирването им, предаде ДПА.

Списъкът от 61 мъже и една жена включва измамници, наркодилъри, обирджии и убийци. Вероятно най-изтъкнат сред заподозрените е 41-годишният австриец Ян Марсалек, бивш президент на германската фирма за разплащания Уайъркард. Европол смята, че той е извършил големи търговски измами и присвоявания и други имуществени и икономически престъпления и е в нелегалност извън Германия.

Много от хората в списъка са осъдени на продължителни срокове затвор, но са успели да се укрият. За някои от тях се предлагат големи парични награди за информация, която да доведе до залавянето им. Например за информация за Норман Фолкер Франц, осъден на доживотен затвор в Германия за двойно убийство, се предлага сумата от 25 хиляди евро.

Откакто полицейската агенция на ЕС започна през 2016 г. първата си кампания за най-издирвани лица, тя е успяла да арестува 110 престъпници, от които 41 след сигнали по интернет.


 

Facebook logo
Бъдете с нас и във