Параграф22 Daily

§22 Новини

Facebook пуска функция за скриване на срамни постове

Facebook обяви, че пуска нова функция, която ще позволи на потребителите да скриват стари публикации, от които се срамуват или просто не искат да се виждат от другите. Идеята на компанията е че хората ще имат възможност да подбира видимите в профила си постове така, че те да отразяват начина му на мислене и чувства към актуалния момент. Досега потребителите имаха възможност да изтриват стари публикации или да ги правят видими само за себе си. Това обаче можеше да стане само при поединичното минаване през всяка публикация.

Новата функция позволява на хората да маркират едновременно по-голям брой постове и да ги архивират или изтриват. При изтриване, те ще се пазят 30 дни във виртуално кошче, от което потребителят ще има възможност да ги възстанови, ако промени мнението си. След това ще се изтриват окончателно.

Архивирането на публикациите ще ги остави видими само за самия потребител, но не и за останалите. Функцията за сега е достъпна само през мобилното приложение на Facebook. Тя е достъпна през т.нар. Activity Log или секцията за управление и проследяване на активността на потребителя и се активира постепенно за всички.

Facebook logo
Бъдете с нас и във