Параграф22 Daily

§22 Новини

Фалшиви часовници и лекарства без документи хванаха на Капитан Андреево

Фалшиви ръчни часовници и лекарства без документи за произход са задържали тази нощ митническите служители на МП Капитан Андреево в автобус, пътуващ по редовната линия Истанбул - Букурещ. Митническите служители селектирали автобуса за проверка, при която се установява, че в багажа на румънска гражданка се съдържат 115 ръчни часовници с марките Bvgari, Tag Heuer,  Armani, Calvin Klein, съобщиха от Агенция „Митници".

От личните обяснения на дамата става ясно, че часовниците са закупени изгодно от Турция и са предназначени за продажба в Румъния. Стоката е задържана поради съмнения, че нарушава права върху интелектуалната собственост. За случая ще бъдат сезирани официалните правопритежатели на съответните търговски марки в изпълнение на Регламент 608/2013 на ЕС и Закона за марките и географските означения.

В същия автобус от друг пътник, турски гражданин, митническите служители са задържали 58 броя опаковки лекарствени средства за лечение на очни заболявания. Пътникът е декларирал пренасянето на хапчетата,  но не е представил необходимите документи, доказващи произхода на стоката.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във