Параграф22 Daily

§22 Новини

Федерален съд в САЩ позволи на Telegram да не разкрива допълнителна финансова информация

Федералният съд на Южния окръг в Ню Йорк отхвърли искането на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ Telegram Group Inc. да разкрива допълнителна финансова информация относно продажбата на цифрови маркери Gram, сочат материали в електронната база данни на съда. „Съдът отхвърля молбата на ищеца за защита на банкови данни“, се казва в документа. В същото време съдия Кевин Кастел е подчертал, че защитата ще трябва да предостави потвърждение до 9 януари 2020 г., че тези банкови записи са предмет на „чуждо законодателство за защита на данните“.

На 2 януари представители на регулаторния орган на САЩ подадоха молба до съдията с искане Telegram да предостави изчерпателни данни за обемите, източниците и използването на средствата, получени от компанията и платформата й Telegram (TON), която е продала 2,9 милиарда цифрови маркери в световен мащаб, включително над 1 милиард жетони за 39 жители на САЩ. Компанията уж е спечелила от тези операции 1,7 милиарда долара - от тях поне 424,5 милиона долара на американския пазар.

Комисията счита, че Telegram не е имал необходимото разрешение за извършване на тези операции. В отговор адвокатите на Telegram Group Inc. помолиха съда да не задължава фирмата да разкрива допълнителна финансова информация относно продажбата на цифрови маркери Gram. Защитниците на Telegram отбелязаха, че вече са предоставили на комисията голям обем информация относно тези транзакции.

Събирането на допълнителна информация ще бъде твърде обременително за защита, подчертават юристите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във