Параграф22 Daily

§22 Новини

Фермерът, прегазил крадец, остава в ареста

Окръжният съд в Пловдив остави в ареста кипърския гражданин Димитракис Пирилис, обвинен, че е прегазил и убил 30-годишен мъж, опитал да открадне крави от стопанството му в село Болярино. В негова защита беше внесена подписка на жители от четири села. Районният съд остави в ареста и двамата съучастници на прегазания мъж. Те са основните свидетели по делото срещу кипъреца.

Според прокуратурата има категорични доказателства за това, че Димитракис Пирилис умишлено е прегазил осъждания 14 пъти за кражби Петър Гаджанов и е наранил още един човек. Владимир Вълев, прокурор, обясни, че "същият, когато е установил, че определени лица тръгват, по негови думи, да извършват кражба, не сигнализира правоохранителните органи, а го извършва едва, когато са настъпили неблагоприятните последици от неговите собствени действия, заявявайки на жената, с която живее на семейни начала: „утрепах двама".

60-годишният фермер се оправда, че не е позвънил в полицията веднага, защото искал първо да разпознае крадците: "Полицаите биха ми отговорили да им посоча тези лица. Аз какво можех да им кажа тогава?" А адвокатът Константин Давчев отбебляза: "Тръгнал е след крадците и животните си, за да може да си прибере животните обратно."

В ареста остават и съучастниците на загиналия. Те могат да получат присъди до 10 и до 15 години, защото многократно са осъждани за кражби. Пред съда те признаха, че от стопанство на Пирилис планирали да вземат не крави, а люцерна.

Собственик на ферма за крави от пловдивското село Болярино прегази с колата си мъж, влязъл да краде за пореден път в имота му.

Facebook logo
Бъдете с нас и във