Параграф22 Daily

§22 Новини

Филип Златанов твърди: Не се чувствам престъпник!

"Не се чувствам като престъпник, не съм направил нищо лошо, за да съм цял живот беглец", заяви бившият шеф на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов.
Той даде интервю пред ТВ7 заради "внушенията, които бяха направени", че първоначално е бил съгласен да издаде кой стои зад инструкциите в тефтерчетата му, за да не бъде осъден, но после се отказал - както твърди главният прокурор Сотир Цацаров. Златанов вече заяви пред журналисти в съдебната зала, че е било обратното - получил предложение от Столичното следствие да стане защитен свидетел, но не се съгласил.  "Искаха от мен информация, която да компрометира бившите управляващи, но аз просто нямаше какво да им кажа. Предложиха ми да сменя самоличността си, да отида в друга държава", разказа днес подсъдимият бивш държавен служител. Златанов каза още, че е бил много изненадан от всичко случило се от самото начало, когато на 9 юли миналата години внезапно бил направен обиск на кабинета и на двата апартамента на семейството му.  "И до днес не мога да си обясня каква е целта, явно някой има интерес.  Направих своите изводи кой може да е той, но не мога да говоря", добави той.

Златанов добави, че не се страхува, но се чувства под натиск от "всички интерпретации и инсинуации, които витаят в публичното пространство". По повод изчезналите тефтерчета Филип Златанов  каза: "Не се чувствам престъпник. Последния път, когато видях тефтерите си, беше в моя кабинет, разказа той и заяви, че е изненадан от всичко, което му се случва".

Адвокатката на Златанов пък заяви, че макар дотогава прокуратурата да не е образувала разследвания по анонинмни сигнали, в случая с клиента й това е станало по сигнал на неизвестната Лилия Петрова от "Люлин".

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във