Параграф22 Weekly

§22 Новини

Финландка опитала да изведе любовника си в багажник на кола

На граничен пункт "Торфяновка", руските граничари открили - при рутинен граничен контрол, в багажника на лек автомобил, под личните вещи на шофьорката - 55 годишна финландка, пресичаща руската граница в посока на Финландия, нейния любовник - 37 годишен турски гражданин. Жената заявила, че се решила на тази отчаяна постъпка от любов към турчина, с който уж била оформила вече своите отношения в Турция, съобщава интернет-ресурсът "Фонтанка .Fi" като се позовава на съобщение на прес-службата на граничното управление на руската Федерална служба за сигурност(ФСБ) за Санкт Петербург и Ленинградска област.


37-годишният гражданин на Турция се намира в ареста на руския град Виборг и против него е повдигнато обвинение за опит за нелегално преминаване на държавната граница на Русия. Ако бъде признат за виновен, турчинът може да получи присъда до две години затвор или да плати глоба в размер на 200 хиляди рубли(около 6500 долара). Неговата 55-годишна спътница също е задържана под стража - но в Санкт Петербург. Тя е обвинена в помагачество при нелегално прекарване на човек през държавната граница на Русия.


Финландската полиция твърди, че бракът - ако има такъв, е фиктивен и мъжът просто е искал да влезе някак си в ЕС и да започне работа в Европа. Но планът на влюбените бил осуетен от руските граничари.

Facebook logo
Бъдете с нас и във