Параграф22 Daily

§22 Новини

Фирма на Сава Чоролеев се жалва от дискриминация заради пропускателния режим в Слънчев бряг

Дружеството за захарни изделия „Победа” АД на бизнесмена Сава Чоролеев съди „Слънчев бряг” АД за дискриминация. Това става ясно от справка в сайта на Комисията за защита от дискриминация (КЗД). Оплакването е заради въведения на територията на курортния комплекс „Слънчев бряг” пропускателен режим, както и заради времево ограничение за влизане в комплекса само по отношение на търговците и доставчиците на стоки. Оплакванията са и заради ограничения достъп на жалбоподателите до техен имот на територията на комплекса само защото дейностите на дружеството жалбоподател са производство и разпространение на захарни и шоколадови изделия, съобщават от КЗД.

Делото е старо и е върнато за разглеждане от административния съд, съобщиха от пресцентъра на комисията пред „Флагман”. Това бе потвърдено и от началника на „Слънчев бряг” АД Златко Димитров.

„Делото е още от 2011 г. и не ме притеснява въобще. То изобщо не е гледано по същество от Комисията за защита от дискриминация, защото тя е преценила, че няма основание за него. Следва жалба от „Победа” в административния съд, който решава, че делото трябва да се гледа по същество и го връща на КЗД”, обясни Златко Димитров.

„Твърдят, че едва ли не служителите, които зареждат обектите им, са дискриминирани. Аз обаче напомням, че вече има решения на административния съд и на Върховния касационен съд. Оттам казват, че улиците в комплекса са на „Слънчев бряг” АД и това не подлежи на коментар. Съдът разрешава и репатрирането на автомобили”, каза още Димитров.

По думите му за дискриминация може да се говори, когато едни хора са дискриминирани за сметка на други, но случаят не бил такъв, защото условията за всички са еднакви, т.е. служителите на „Победа” не са третирани различно от тези на другите фирми в комплекса.

Преписката е за множествена дискриминация и се гледа от петчленен състав на КЗД. Заседание по нея трябва да се е състояло днес в София.

Facebook logo
Бъдете с нас и във