Параграф22 Daily

§22 Новини

Фирма за бързи кредити тероризира хората с непремахваеми стикери

За тормоз от страна на известна фирма за бързи кредити по домовете на неизрядни длъжници се оплакват столичани из социалните мрежи. Потребител обяснява, че общите части на входа, както и вратата на предполагаем длъжник, са облепени със стикери, използващи толкова здраво лепило, че за да се премахнат демгосващите знаци, е необходимо огромно усилие и нанясане на значителни повреди върху повърхността, на която са залепени. Подобен проблем има и в други райони на столицата, се чете още в коментарите. Самата фирма отказва коментар, сочат любопитни, потърсили контакт с тези енергичцни събирачи на вземания.

Но запознати със задкулисието обясняват, че точно тази компания се слави с голямо текучество на персонала - така наречените "лични кредитни консултанти" са принудени да плащат глоби при забава на плащанията от длъжника. Именно за това, те прибягвали и до по-нестандартни методи за събиране на вземанията. По-слабитге психически сред тях просто се примирявали с фактите и напускали фирмата-кредитор, заявява пък бивш служител, пожелал анонимност, сочи сайтът novini.bg.

Модата на бързите кредити "у дома" нашумя около пандемията, която остави хиляди на улицата и без препитания за дълго време. От извънредната ситуация се възползваха много фирми, които буквално раздаваха кредити "на сляпо" - дори и на клиенти, които са с видимо високорисков профил. Юристи обаче обясняват, че дори в ситуацията "длъжник с просрочия", собственикът на имот, облепен с подобни стикери има право да поиска обезщетение за увреждане на частна собственост. Жертвите на подобен тормоз имат право да подадат жалба и до районния полицейски инспектор, напомня и служител на МВР в мрежата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във