Параграф22 Daily

§22 Новини

Фирми, близки до варненската „Хидрострой“, посягат към първите 20 млн.лв. за асфалтирането на Бургас

Фирми, близки до варненския строителен гигант „Хидрострой“ АД спечелиха два от трите лота за асфалтирането на Бургас, показа проверка на Флагман.бг. Към 4 май 2015 г. са приключили процедурите по обособени позиции №2, №4 и №6. Всяка една от тях с прогнозна стойност от 10 млн.лв., без ДДС.

Вече са подписани договорите за поддръжката на уличната мрежа по лот 2 - ж.к. „Братя Миладинови“, ж.к.“Лазур“, с.Димчево, с.Твърдица, с.Маринка и с.Извор. Там участницике бяха два - ДЗЗД „Девня трейд Пътстрой“(Пътстрой Варна“ ЕООД и „Девня трейд“ ООД“) и „Пътстрой Бургас“ ЕООД, което е дъщерно на друга варненска фирма - „Хидрострой“. Община Бургас е избрала офертата на „Пътстрой Бургас“ ЕООД.

Друга фирма, свързана с „Хидрострой“ АД,  АБ Инвест НН“ ЕООД спечели 10-те млн.лв.за асфалтирането на лот 4 - ж.к.“Славейков“, кв.Лозово, кв.Ветрен, кв.Банево и в.з.Минерални бани. Избран е изпълнител и за Долно Езерово, Българово, с.Братово, с.Равнец, където в следващите четири години отново е предвидено да се похарчи 10 млн.лв. Това е шуменската автомагистрали „Черно Море“ АД.

В същото време процедурите за другите три лота се обжалват в Комисията за защита на конкуренцията.

 За никого не е изненада, че варненската "Хидрострой" АД печели с подстванени и дъщерни фирми поредните поръчки в Бургас. От години компанията работи изключително успешно в областта, изградила е стотици километри пътна мрежа. Дружеството спечели поръчката и за пътен възел "Юг".

Facebook logo
Бъдете с нас и във