Параграф22 Daily

§22 Новини

Фирми-фантоми мамят хора със стотици левове

Фирми-фантоми оставят „клиенти” без стоки и пари. Сред жертвите е и мъж от София, който си е поръчал врати от лъскав шоурум, но не ги е получил. „В началото на октомври миналата година го посетих, за да закупя две врати. Изпратиха човек, който да извърши измерванията. Беше съставена работна карта и на 7 октомври подписахме договор за доставка и монтаж на вратите. Общата сума, която заплатих, е от порядъка на 900 лева. Договореният срок беше 14 работни дни. В края му звъннах на телефона в шоурума и ми беше определена дата на монтаж един ден след изтичане на срока”, обясни в „Здравей, България” потърпевшият.

След това му поставили условие да плати допълнителна сума пари за допълнителни материали, иначе монтаж нямало да има. „Платих цялата искана сума с очакване, че ще спазят уговорката ни за монтаж. При поредното ми посещение след изтичането на срока приех монтажа да бъде извършен през седмицата след края му. Посочих дата, на която няма да съм в София.

По-късно получих обаждане, че вратите ще бъдат поставени точно в този ден. Заявих желание да се откажа от договора и да ми бъде върната сумата”, обясни той. Измаменият мъж подал жалба към Комисията за защита на потребителите.Оказало се, че не е единственият. „При нас има десетки жалби с подобен сценарий. В конкретния случай направихме проверка в търговския обект и се оказа, че той вече се стопанисва от друга фирма. Те работят вече с друг касов апарат и не можем да предявим жалбата”, обясни Игнат Арсенов от КЗП.

Facebook logo
Бъдете с нас и във