Параграф22 Daily

§22 Новини

Французинът Мишел Камполо бил ритан и удрян с юмруци от охранители и полицаи

Французинът Мишел Камполо, който беше задържан в офис на КТБ в Стара Загора, се оплака от насилие при ареста му. Минути след като в четвъртък излезе от сградата на местната полиция, мъжът заяви пред журналисти, че е бил удрян по тялото с ритници и юмруци от охранители и двама полицаи, за да бъде изкаран от офиса на банката.


Камполо и съпругата му ще трябва да платят и акт от 500 лева, който им е съставен заради опита им в сряда да получат яснота за блокираните си спестявания в поставената под особен надзор банка. Глобата е мотивирана с нарушение на обществения ред от страна на семейството, съобщава bTV.


Миглена реши да подпали автомобилни гуми като отчаян опит да привлече общественото внимание към проблема с блокираната им сметка. Протестът й обаче бе осуетен от полицията, а двамата с Мишел бяха задържани за 24 часа.


"Към настоящия момент няма подадена жалба във Второ РПУ в Стара Загора от Мишел Камполо за упражнено физическо насилие спрямо него от полицейски служители. Въпреки това, ще бъде направена проверка" , съобщи говорителят на полицията Ваня Кръстева.


Насилието върху Мишел е упражнено вътре в банката, където има и видеокамери. В четвъртък следобед френският гражданин отиде на лекар, за да си извади медицинско. Семейството възнамерява да се свърже с френското посолство, за да ги уведоми за случилото се.


Миглена Танчева-Камполо и Мишел се връщат в страната ни преди година, защото французинът много харесвал България. След случката с банката, семейството, което има и малко дете, разчита единствено на помощ от роднини.


"Не смятам, че ако разрешат на едно лице да тегли по 100 лева на седмица, банката ще фалира или нещо ще й навреди. Това е социалният минимум, който могат да направят нашите политици, ако действително мислят за нас, както казват" , коментира Миглена Камполо.


И ако френският гражданин Мишел Камполо доскоро е харесвал България, днес вече мисли различно. "Всяка държава има мафия, само в България мафията има държава" , изтъква той.


Семейството не е решило дали ще обжалва акта. Както и дали ще търси правата си по съдебен път.

Facebook logo
Бъдете с нас и във