Параграф22 Daily

§22 Новини

Френски жандармеристи издирват тежковъоръжен бивш военен

Мащабна операция за издирване на тежковъоръжен бивш военен е в ход в департамента Дордон в Югозападна Франция, предаде Франс прес. Мъжът упражнил домашно насилие, стрелял по невинен човек, а после и срещу жандармеристи и повредил сериозно два служебни жандармеристки автомобила. В операцията участват елитно звено нарест жандармеристите, четири хеликоптера, 210 жандармеристи с кучета, обучени да издирват пъпници. Издирваният носи ловна пушка уинчестър с калибър, предназначен за лов на глигани.

Мъжът е бил осъждан за домашно насилие и е носел електронна гривна. Малко след полунощ той се появил в дома на бившата си партньорка в село Льо Ларден Сен Лазар и нападнал намиращия се там нов неин приятел. Нападнатият любовник успял да избяга от къщата, но нападателят го последвал и започнал да стреля по него. През това време били повикани жандармеристи, но нападателят открил огън и по тях, при което повредил сериозно два служебни автомобила.

Заради случилото се префектът на Дордон призова населението на общината, в която се извършва операцията по издирване на нападателя, да не напускат домовете си. Според различни източници бившият военен е открил огън и по един от хеликоптерите, които участват в издирването му, а също и по блиндирана кола на елитните части на жандармерията.

Преди няколко месеца във Франция имаше подобен инцидент. В департамента Пюи дьо Дом жена, малтретирана от половинката си, подаде сигнал за домашно насилие и успя да се избяга, като се качи на покрива на къщата си. Отзовали се на сигнала жандармеристи обаче бяха посрещнати с изстрели от нападателя. Той уби трима от тях и рани сериозно четвърти. После подпали къщата си и избяга с колата си. На 1,5 километра от дома си бе намерен мъртъв, а в ръката му имаше огнестрелно оръжие.

Facebook logo
Бъдете с нас и във