Параграф22 Daily

§22 Новини

Френският клуб "Рен" е осъдил "Левски" за 142 500 евро

Френският елитен "Рен" е осъдил "Левски" за над 140 хил. лв. Това обяви изпълнителният директор на "сините" Павел Колев. Причината е Алфонсо Фигейредо, който игра в клуба като преотстъпен през зимата на 2018 г. В крайна сметка защитникът изигра само 6 мача за "Левски".

Според Колев договорът между "Левски" и "Рен" е бил подписан така, че "сините" да дължат обезщетение на французите, ако той не играе в 60% от мачовете. Изпълнителният директор на "сините" обяви, че в момента срещу клуба се водят около 20 дела. "Водят се дела срещу "Левски", около 20-ина са. Повечето от тях са свързани с агенти на футболисти. Вече сме осъдени от "Рен" за Алфонсо Фигейредо, който има 6 мача през 2018 г. Договорът е подписан така, че, ако той не изиграе 60% от мачовете французите имат право на компенсация. Осъдени сме за 142 500 евро. Има агент, който води 7-8 дела срещу нас. Те са в периода 2012-2018".

Според  изпълнителния директор Павел Колев "предизвикателството е да завършим сезона. Не съм имал разговори с Гинчев и Йовов. Няма развитие по темата със спортния тотализатор. Водим разговори с доста компании, които да помагат. "Има интерес към марката "Левски" за реклама. Готови сме с абонаметната кампания за лятото. Над 330 абонаментни карти са закупени онлайн. Те са на привърженици на "Левски" от чужбина. По този начин те показват своята съпричастност. Идеята е да усъвършенстваме платформата и мястото на "Левски" в нея, като предоставим още повече възможности на феновете. Трябва да убедим хората, които са си закупили абонаметни карти да ги подновят и за новия сезон. От продажба на абонаметни кари и билети бихме могли да осигурим около 30% от бюджета. Има обаче задължителни обстоятелства. Първото е хората да си подновят картите и да се вдигне посещаемостта. Другото условие е да свием бюджета. Тогава можем реалистично да говорим", добави Колев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във