Параграф22 Daily

§22 Новини

ГДБОП атакува бургаската ТВ Канал 0 пред камерите на национална медия

Всеки момент в офисите на бургаската кабелна телевизия RN TV Канал 0 ще започне акция на ГДБОП. За това алармираха журналисти от самата медия, които се намират на работните си места. Те узнали за предстоящия щурм на качулките, след като пред редакцията на телевизията вече се е настанил екип на национална медия в очакване на „екшъна”. Подобни "операции" днес се очаквало да бъдат проведени и в други населени места срещу малките кабелни телевизии, сочи Флагман.

Според хората от Канал 0, действията на държавата били свързани с техния протест от преди 2 дни срещу промените в Закона за електронните оператори. Онзи ден от Сдружението им алармираха обществеността, че с влизането в сила на тези промени ще бъдат унищожени малките фирми, занимаващи се с телевизия, разпространявана по кабел, това ще остави малки градчета и села без интернет и ще доведе до повишаване на таксите.

Новите промени предвиждат да се следи в реално време дали се разпространява телевизионна продукция без да се плаща за нея по съответния лиценз и да се връчват незабавно глоби на нарушителите. Това означава, че по-дребните представители на бранша не биха могли да издържат и биха фалират.

Facebook logo
Бъдете с нас и във