Параграф22 Weekly

§22 Новини

ГДБОП нахлува в столични бардаци

Специализирана операция в увеселителни заведения е проведена изминалата нощ в столицата, съобщи пресцентърът на МВР. В нея са участвали служители на ГДБОП, СДВР, КАТ, bdquo;Пожарна безопасност,nbsp; Агенция bdquo;Митници, Инспекцията по труда, Агенцията по храните и Министерството на културата.


Проверени са общо седем обекта - три стриптийз бара, три нощни клуба и клуб за сексуални услуги. Задържани са двама души - един за хулиганство и един без документ за самоличност. Съставени са пет протокола за предупреждение по Закона за МВР.


В един от проверените стриптийз барове данъчните са изготвили протокол за установената разлика при засичане на касовия апарат с наличността. На управителката на заведението е връчена призовка от Инспекцията по труда във връзка с нарушения на трудовото законодателство. В друг стриптийз бар са открити нарушения, свързани с акцизни стоки. В същия клуб е изготвен протокол във връзка с нарушения на Закона за авторското право.


В хода на операцията е инспектиран и столичен клуб на ул. bdquo;Цар Симеон, който е регистриран като масажно студио. В него се намирали четири проститутки и един жиголо, които предлагали сексуални услуги срещу заплащане. Цените били обявени в интернет сайтове и варирали между 100 и 200 лева. На петимата са съставени протоколи за предупреждение по Закона за МВР.


При проверките в седемте обекта не са установени непълнолетни и издирвани. В обектите не са намерени наркотични вещества и инкриминирани вещи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във