Параграф22 Daily

§22 Новини

ГДБОП неутрализира ОПГ за трафик на жени

Специализираната операция на служители на ГДБОП е проведена на 27 ноември под ръководството на Специализираната прокуратура.  Неутрализирана е престъпна група за трафик на жени с цел сексуална експлоатация. В хода на разследването било установено, че групата е действала от началото на 2015 г. до момента - набирали са и са склонявали жени за предоставяне на сексуални услуги с користна цел. По-голямата част от придобитите средства оставали за тримата обвиняеми. От апартамента, жилищата и автомобилите на участниците в групата, са иззети тефтери със записки, лаптоп с карта за фотоапарат, таблет, телефони.

По досъдебното производство са установени и разпитани като свидетели голям брой от жертвите на сексуална експлоатация, снети са обяснения и от други свидетели на престъпната дейност, в т.ч. от собственика на апартамента – пенсионер от София.

Тримата задържани са привлечени към наказателна отговорност за участие в организирана престъпна група за трафик на жени с цел сексуална експлоатация и са задържани с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Определението на Специализирания наказателен съд не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Апелативния специализиран наказателен съд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във