Параграф22 Daily

§22 Новини

ГДБОП отбеляза своята 29-годишнина

В приветствието си министър Младен Маринов оцени високо професионализма на колегите от ГДБОП. В последните четири години главната дирекция се доизгради и доби съвременна визия, превърна се в един от основните фактори, който ефективно противодейства на организираната престъпност. Той припомни, че създаването й бе естествен отговор на появилите се в условията на новите икономически отношения организирани престъпни структури, които днес, именно в резултат на вложените всекидневни усилия на служителите, не са в състояние  да задушават демократичните процеси в обществото.

Министър Маринов благодари сърдечно на ръководството и на целия състав на ГДБОП за постигнатите резултати, довели до изградено  доверие на обществото и на партньорските служби. Той очерта и предизвикателствата пред тях -  борбата с кибепрестъпността, с прането на пари, с каналджийството и трафика на хора, за които няма граници.

От позицията на времето, днес с гордост мога да заявя, че ГДБОП е емблематично име, с  утвърден авторитет сред правоприлагащите и правоохранителните институции в страната и сред сродните служби от Европа и целия свят. Затова искрено вярвам, че поздравленията, които получаваме в този ден, са израз на признанието на българските и чуждите партньори за професионализма, усилията, волята и постоянството, които влагаме ежедневно в работата си, заяви директорът на ГДБОП ст. комисар Ивайло Спиридонов. Той благодари на колегите си за всеотдайността и волята, с която работят всекидневно, за постигане на най-важната цел - защитата на законността.

На празника на ГДБОП присъстваха политическото и професионално ръководство на МВР, директорите на главните, специализираните и административни дирекци на МВР, представители на дипломатически мисии, ръководители на служби на сигурност, бивши директори на ГДБОП и др. За постигнати високи резултати бяха наградени служители на главната дирекция.

Facebook logo
Бъдете с нас и във